SELVMORDSANGREP: I byen Dhuluiya nord for Bagdad ble fem personer drept i et selvmordsangrep inne i en moskè onsdag. Over 50 personer ble drept i to angrep torsdag.  (Foto: SABAH AL BAZEE/REUTERS)
SELVMORDSANGREP: I byen Dhuluiya nord for Bagdad ble fem personer drept i et selvmordsangrep inne i en moskè onsdag. Over 50 personer ble drept i to angrep torsdag. (Foto: SABAH AL BAZEE/REUTERS)

Dusinvis drept i to selvmordsangrep i Irak

Mer enn 70 mennesker er drept og flere titalls såret i to selvmordsangrep i Irak, opplyser irakisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ene angrepet fant sted i et sjiamuslimsk strøk av Bagdad idet politifolk delte ut hjelp til internt fordrevne familier.

Minst ti politifolk og fem barn er blant de 28 drepte, opplyser en tjenestemann i innenriksdepartementet torsdag. I tillegg ble om lag 50 mennesker såret.

Like etter kom det melding om nok et blodig selvmordsangrep ved byen Baquba nord for Bagdad.

Minst 48 mennesker ble drept og over 20 såret da bomben eksploderte i en restaurant, ifølge politiet. De fleste ofrene antas å være iranske pilegrimer, melder BBC.

Myndigheter forteller at barn og kvinner skal være blant de døde, melder nyhetsbyrået APTN.

Blandet seg med tilbederne

Torsdag kunne man også se den fulle skaden på en sunnimoské, etter at fem mennesker ble drept og 15 skadd i et selvmordsangrep der onsdag.

En polititalsmann sier at selvmordsbomberen blandet seg med gudstilbedere, da han detonerte pakken med eksplosiver han bar rundt livet.

Angrep i takt med tilbaketrekking

Onsdag uttalte en midtøstenrådgiver fra det amerikanske forsvarsdepartementet at antall angrep vil øke når de amerikanske styrken trekker seg ut av Irak. Men det er ingen planer om å utsette tilbaketrekkingen.

Planen er at de amerikanske styrkene skal være ute av Irak i løpet av 2011. President Barack Obama har sagt at Pentagon vil trekke ut 35.000 av 50.000 soldater fra Irak ved utgangen av august 2010.

(©NTB/TV 2)