Per Mathias Høgmo (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

NFF mener Høgmo ville påvirke dommeren

NFF vil straffe Per-Mathias Høgmo, mens Gylfi Einarsson og Steinar Nilsen slipper straff etter bataljen i Bergen.

Forbundsstyret i NFF har nå vurdert fire forhold som oppsto i kampen Brann - Tromsø i Tippeligaen 13. april, skriver NFF i en pressemelding.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Per-Mathias Høgmo instilles til én kamps karantene, etter at han løp inn på gressmatta i situasjonen som endte med rødt kort for Branns Rodolph Austin og Tromsøs Douglas Sequeira.

Høgmo risikerer karantene fordi Forbundsstyret mener han hadde til hensikt å påvirke dommer Svein-Oddvar Moen.

Les også: «Kan ikke se at Høgmo skulle påvirke dommeren»
Davy Wathnes blogg: Besynderlig snuoperasjon

Brann-trener Steinar Nilsen og hans assistens Rune Skarsfjord løp også ut på matta, men slipper unna med en irettesettelse. Forbundsstyrer finner det formildende at de forsøkte å trekke spillerne sine unna.

Branns Gylfi Einarsson slipper straff for at han to ganger dytter Douglas Sequeira overende, mens det innstilles til en bot på 7500 kroner for Tromsøs Joel Lindpere fordi han viste fingeren mot Brann-publikummet da han gikk av banen.

Fornøyd i Brann
Det er Brann godt fornøyd med.

- Dette var som ventet. For vår del er det godt å se at NFF gjør slik vi har påpekt, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til TV 2 Sporten.

Han vil ikke uttale seg om Tromsø, men har tidligere sagt at Brann mener Høgmo forsøkt eå påvirke dommerne i stiuasjonen.

- Jeg er godt fornøyd med å unngå straff. Jeg liker å jobbe, og hadde ikke lyst på en fridag, sier trener Steinar Nilsen.

Tromsøs Joel Lindpere skjønner lite av at han skal straffes, mens Gylfi Einarsson skal gå fri.

- Hvis jeg er den eneste som får bot, skjønner jeg ingenting. Hvis Gylfi går fri etter han dyttet Douglas tre ganger, og jeg får bot, aksepterer jeg boten, men respekterer ikke den avgjørelsen. Nå har jeg forstått det slik at det ikke er en endelig avgjørelse, så jeg får håpe de snur og håpe på det beste, sier Lindpere til iTromsø .

Her er Forbundsstyrets beslutninger:

SK Brann/Tromsø IL - oppførselen til trenerne Steinar Nilsen, Rune Skarsfjord og Per-Mathias Høgmo:

Forbundsstyret har reagert på at trenerne Per-Mathias Høgmo, Steinar Nilsen og Rune: Skarsfjord alle beveget seg inn på banen under kampen, i strid med gjeldende regelverk. For Høgmo har Forbundsstyret i skjerpende retning lagt vekt på at det kan synes som om at hensikten var å påvirke dommeren. For Nilsen og Skarsfjord har det virket formildende at trenerne forsøkte å trekke spillerne sine tilbake fra den oppståtte situasjonen.

Forbundsstyret har derfor innstilt på en kamps karantene for Høgmo, og irettesettelser for Nilsen og Skarsfjord. Sakene oversendes Doms- og sanksjonsutvalget.

SK Brann - oppførselen til spilleren Gylfi Einarsson
Etter en konkret helhetsvurdering av situasjonen, der mange spillere i større eller mindre grad viste adferd som ikke er i tråd med god fair play-ånd, finner Forbundsstyret under tvil at Einarssons adferd ikke skiller seg ut i så stor grad at det er naturlig å forfølge saken videre. Saken avsluttes.

Tromsø IL - Joel Lindpere viste fingeren til publikum
Forbundsstyret innstiller på at Joel Lindpere ilegges en bot på 7500 kroner for provoserende adferd som er egnet til å skape uro og bråk på tribunen. Saken oversendes Doms- og sanksjonsutvalget.

SK Brann - kasting av kaffekopp på banen:
Forbundsstyret har i dag sendt et brev til SK Brann om denne hendelsen. I brevet fremkommer det tydelig at det forventes at denne type adferd ikke forekommer på Brann Stadion i fremtiden. Etter Forbundsstyrets vurdering anses dette som en tilstrekkelig reaksjon. Saken avsluttes.