nipmuc (Foto: Bree Bailey/Wikimedia Commons)
nipmuc (Foto: Bree Bailey/Wikimedia Commons)

Finn to feil på dette skiltet

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg har blitt skrevet feil i årevis. De lokale myndighetene legger seg flate etter navneskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skandalen ble avdekket av en observant journalist i lokalavisen.

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg er navnet på en innsjø i Massachusetts, USA.

Innsjøen ligger i området til indianerstammen Nipmuci hvor de lokale fiskerne har valgt den noe enklere navnevarianten Webster Lake.

Skandalen går flere år tilbake

Språkskandalen ble avdekket av lokalavisen Worcester Telegram & Gazette. Ifølge avisen går skandalestavingen flere år tilbake.

Feilen ble oppdaget av en gravende journalist i lokalavisen som tydeligvis er ut over det normale interessert i å telle bokstaver.

Ved å kontrollere bokstavene på skiltet opp mot den korrekte stavelsen, har journalisten funnet følgende feil:

Bokstav nummer 20 i ordet har fått en O istedet for U som er den riktige bokstaven. Bokstav nummer 38 har blitt en H istedet for en N.

Istedet for den rette stavelsen på 45 bokstaver har navnet blitt skrevet med 49 bokstaver ( Lake Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg ) på skiltet som ønsker velkommen til innsjøen i indianerområdet.

Stavemåten med 49 bokstaver (inkludert Lake i forkant ) er derfor feil, men samtidig den nest mest vanligste måten å skrive det på. Men på det aktuelle skiltet hadde altså skiltmakerne rotet med bokstavene.

Kjenner du til andre forvirrende og lange stedsnavn?

Legg inn din kommentar under artikkelen.

Ikke verdens lengste navn

Undersøkelsene rundt feilstavingen har også avdekket at den 49 bokstaver lange gale stavemåten, er den nest mest vanlige måten å skrive navnet på. Eller den mest vanlige å skrive det feil på hvis man ser det på den måten.

Den lokale handelsforeningen som er ansvarlig for skiltet, har nå satt i gang en etterforskning for å avdekke hvem som sto bak den utilgivelige feilstavingen og få de til å rette det.

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg er nok det lengste stedsnavnet i USA, men kommer likevel til kort for Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch i Wales.

Likevel er det Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit som er registrert som verdens lengste i Guiness rekordbok.

(Tv2nyhetene.no tar i denne saken forbehold om eventuelle skrivefeil.)