RisottoLaks_680
RisottoLaks_680

Knallgod risotto !

Serveres med søt-syrlig laks

3 dl arborioris

2 sjalottløk

1/ 4 fennikel (kan sløyfes)

2 fedd hvitløk

2-3 ss olivenolje

2 dl tørr hvitvin eller eplecider

7-8 dl vann + 1 1/ 2 dl grønnsakbuljongterning

2 ss smør

salt, pepper

evnt revet parmesan eller lagret Jarlsbergost

finhakkede friske urter, for eksempel basilikum og gressløk

Syrlig laks:

Ca 700 g skinn og benfri laksefilet, gjerne Salma

Salt, pepper

2 ss appelsinmarmelade

2 ss presset sitronsaft

revet skall (kun det gule) av 1/2 sitron

1 ss gul sennepsfrø

Se mer her 303431

Start med å lage risotto.
Finhakk sjalottløk, fennikel og hvitløk og surr i olje til løken er blank.
Tilsett ris og la surre et par min før hvitvin tilsettes.
Rør hele tiden mens vinen koker inn.
Smuldre i buljongterningen eller tilsett flytende buljong og ca 2 dl vann.
La koke inn og tilsett resten av vannet i 2-3 omganger, kok inn mellom hver gang.
Koketid ca 20 min.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper og evnt revet parmesan eller lagret Jarlsbergost.
Tilsett finhakkede friske urter rett før servering.

Mens risottoen lages, stek fisken.

Del laks i porsjonsstykker, dryss med salt og pepper.
Rør sammen marmelade med sitronskall og sitronsaft.
Pensle laksestykkene med blandingen.
Støt sennepsfrø i en morter og dryss over.

Grill fiskestykkene på varm grill.
Stek i grillpanne/stekepanne eller på stekebrett i varm stekeovn ved 150 oC i 12-15 min.

Her ser du resten 303432

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no