Både arbeids  og inkluderingsminister Dag Terje Andersen og næringsminister Sylvia Brustad må regne med å bli innkalt til Stortingets gransking i Aker saken. (Foto: Terje Bendiksby)
Både arbeids og inkluderingsminister Dag Terje Andersen og næringsminister Sylvia Brustad må regne med å bli innkalt til Stortingets gransking i Aker saken. (Foto: Terje Bendiksby)

Full stortingsgransking av Aker-saken

Flere statsråder blir innkalt til høring på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen går inn i Aker-saken med full tyngde. Alle partier på Stortinget vil stå bak beslutningen om å åpne sak.

- Både arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen og næringsminister Sylvia Brustad må regne med å bli innkalt, sier komitéleder Lodve Solholm (Frp) til NTB.

Solholm sier at næringsminister Sylvia Brustad (Ap) har frist til mandag med å gi svar på spørsmål som komiteen tidligere har stilt. Men han er sikker på at det dagen etter blir fattet vedtak om å gå inn i saken i full bredde.

Det er tilstrekkelig at tre av komiteens medlemmer vil gå videre med en sak for at den blir «åpnet», som det heter på stortingsspråket. Frps Solholm og Carl I. Hagen, samt Høyres Per-Kristian Foss, går sammen om dette.

Les også: Røkke: - Mitt omdømme er skadet

Flere høringer og debatter

Solholm ser for ser en omfattende saksbehandling, med mange høringer og debatter. Prosessen må komme i gang raskt, ettersom det bare er to måneder til stortingssesjonen er over. Men komiteen vil neppe avgi innstilling før den eksterne verdivurderingen av de fem solgte Aker-selskapene er gjort.

- Jeg vil ikke forskuttere noen konklusjon, men på bakgrunn av alle de uklarhetene som foreligger, er det sannsynlig at komiteen vil komme med kritiske merknader til regjeringens behandling, i hvert fall fra Frp og Høyre, sier Solholm til NTB. (©NTB)