Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem.  (Foto: TV 2)
Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem. (Foto: TV 2)

Bengt Eidem kreftfri for andre gang

- Alle prøver er fine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige fredag fikk Bengt Eidem beskjeden han håpet på. Alle prøvene er nå som fra en frisk person.

31-åringen vil bli kontrollert jevnlig fremover for å overvåke om kreften kommer tilbake igjen.

- Kanskje er jeg kjempeheldig og er helt frisk igjen. Eller jeg kan være uheldig og få et snarlig tilbakefall. Jeg har forsont meg med alle eventualiteter. Også at jeg snart kan dø, sier 31-åringen til Adresseavisen.

Nytt kreftutbrudd

Det var under en rutinekontroll den 6. februar i år at Eidem fikk vite at kreften hadde slått ut igjen. Den samme type som nesten tok livet av ham for fire år siden ble påvist i spinalvæsken hans.

Han måtte gjennom en ny runde med cellegift med positive resultater. Etter cellegiftbehandlingen måtte Eidem gjennom nye behandlinger med stråling. Disse ble avsluttet i påsken, og på fredag fikk altså 31-åringen den gledelige beskjeden.

- Tilbudet ved denne avdelingen er det beste jeg har opplevd innenfor norsk helsevesen. Og det sier ikke lite, sier Eidem til avisa.

Advarte mot healere

Bengt Eidem ble landskjent for fire år siden da han fortalte om sin kamp mot kreftsykdommen, og opplevelsen av hvordan det var å være kreftpasient i Norge.

Den tidligere Høyre-politikeren startet en landsomfattende kampanje for å verve flere blod- og beinmargsgivere, noe som til slutt resulterte i at han til slutt fant en donor.

Eidem har også gått kraftig ut mot alternative medisinere og såkalte healerne som advarer mot tradisjonell behandling som for eksempel stråling og cellegift.

- Det syns jeg er forferdelig ille. Hadde jeg og mange av de menneskene som jeg har fulgt av kreftpasienter gjennom de siste fire årene fulgt hans råd så hadde antakeligvis både jeg og mange av mine venner vært døde.

Eidem har også fulgt bloggen til kreftsyke Regine (17) som tv2nyhetene.no har skrevet om. Han har skrevet flere innlegg på bloggen hennes.

Les hennes historie: Regine (17) nekter å gi opp mot kreften

302126