Andre valgrunde i India i gang

Den andre etappen i valget på ny nasjonalforsamling i India holdes torsdag. Det er den største av de til sammen fem omgangene i den månedslange prosessen, med om lag 200 millioner stemmeberettigede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Manmohan Singh er ventet å selv stemme i løpet av dagen, i byen Guwahati i Assam. Delstaten har vært rammet av flere bombeangrep under valgkampen.

Torsdagens valgomgang omfatter en rekke delstater, fra den industrialiserte Maharashtra i sørvest til delstater der maoistopprørere er aktive.

Den første valgrunden i forrige uke ble voldelig i enkelte deler av landet da politi og valgkampmedarbeidere ble drept i et angrep som maoistopprørere har fått skylden for.

Til sammen 714 millioner indere skal under valget stemme fram 543 medlemmer til den føderale nasjonalforsamlingen i New Delhi. Resultatet ventes å bli spredt, med en ustabil koalisjonsregjering som følge.

Ingen av landets to største partier, Kongresspartiet og Det indiske folkepartiet, ligger an til å få absolutt flertall i valget, som avsluttes 13. mai. Det endelige sluttresultatet er ventet 16. mai. (©NTB)