Tarik og co. til cupfinalen

Trond Sollied, Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi får en spesiell 17. mai-feiring i år, med nederlandsk cupfinale i fotball.

Tarik Elyounoussi (Foto: MARIO CRUZ/EPA)

Heerenveen vant 2-0 borte mot Volendam i onsdagens semifinale og er klar for finale mot Twente på den norske nasjonaldagen.

Grindheim spilte hele kampen på Heerenveens midtbane, mens trener Sollied byttet inn Elyounoussi de siste minuttene da seieren skulle trygges. Svenske Viktor Elm ga Heerenveen ledelsen i det 10. minutt, men spenningen levde inntil den kroatiske lagkapteinen Danijel Pranjic doblet ledelsen i det 84. minutt.

Motstander i finalen blir Twente, med Englands tidligere landslagssjef Steve McClaren som trener. Twente er på 2.-plass i serien, Heerenveen på 5.-plass. (©NTB)