Samuel Galindo (Foto: JUAN BARRETO/AFP)
Samuel Galindo (Foto: JUAN BARRETO/AFP)

Storklubbene jakter boliviansk supertalent

- Et glimrende teknisk register, imponerende spilleforståelse, en elegant fremtoning og en venstrefot å dø for, skriver Tor Kristian Karlsen om Samuel Galindo.

I begynnelsen av februar skrev Tor-Kristian Karlsen om sine inntrykk fra det søramerikanske U20-mesterskapet, og komponerte en uoffisiell topp 10-ranking av de beste spillerne.

En av spillerne Karlsen trakk frem var den da 16 år gamle Samuel Galindo fra Bolivia.

Les bloggen: Inntrykk fra Venezuela

Han var imidlertid langt fra den eneste som la merke til Galindo, som fylte 17 år den 18. april.

Ifølge Sky Sports er en rekke europeiske toppklubber nå på jakt etter «den søramerikanske sensasjonen Samuel Galino».

Speidere fra toppkluber i England, Italia, Spania og Tyskland følger visstnok Galindo i det søramerikanske U17-mesterskapet som er i gang i Chile.

Galindos klubb, bolivianske Real America, skal allerede ha mottatt forespørsler angående Galindo og kan neppe si nei dersom det kommer store summer på bordet.

Ifølge Karlsen kom Galindo ut av intet «og bød på et glimrende teknisk register, imponerende spilleforståelse, en elegant fremtoning og en venstrefot å dø for.»

Les Tor Kristian Karlsens beskrivelse av Galindo her:
«Et totalt wild card: 16-åringen fra Bolivia viste superspennende takter til tross for at de grønne fra Andesfjellene stupte ut fra mesterskapet etter jumboplass i den innledende runden. Den ualminnelige høye offensive midtbanespilleren - bolivianere er ikke akkurat kjent for å produsere NBA-proffer - viste at romantikken fortsatt eksisterer selv i speideryrket. For før U20 mesterskapet hadde Galindo, som til daglig spiller på nest høyeste nivå i Bolivias seriesystem, kun et par U17 landskamper under beltet.»

«Altså frem fra fjellheimen dukket denne merkelige skikkelsen opp og bød på et glimrende teknisk register, imponerende spilleforståelse, en elegant fremtoning og en venstrefot å dø for. For fire uker siden ville Galindo sannsynligvis kostet 50.000 dollar. I dag er flere europeiske klubber på hugget etter denne mystiske gutten. Udinese skal visstnok være nærmest inkagullet.»

Les om de ni andre som imponerte Karlsen mest under U20-mesterskapet her.