rokke_soyler (Foto: TV 2)
rokke_soyler (Foto: TV 2)

Røkke harselerte med Brustad

Kjell Inge Røkke både etterlignet og harselerte med næringsminister Sylvia Brustad da han i ettermiddag fortalte sin versjon av de omstridte Aker-transaksjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva syns du om Røkkes opptreden på pressekonferansen? Si din mening nederst i artikkelen!

- Jeg har vært på mitt mest paralyserte. Men jeg reagerer på en næringsminister som sier "je e forbanna og provosert", sa Røkke på pressekonferansen, mens han etterapet dialekten til Sylvia Brustad.

- Hun agerer ikke bare som eier, men også som generalforsamling og administrasjon i Aker Sollutions, sa Røkke.

Røkke mener næringsministeren ikke tok hensyn til fakta før hun gikk ut med kritikk i media. Han påpekte at staten er på eiersiden og mener Brustad burde snakket med administrasjon og styre før hun gikk tøft ut i media.

Snåsamannen

- Jeg vet ikke hva Aker Solutions skal gjøre fremover. Styre og administrasjon er jo umyndiggjort. Bærebjelken mellom arbeidsgiver og ansatte er de tillitsvalgte. De er behandlet som likeverdige styremedlemmer i alt som foregår. De er utradert. Jeg føler meg som en blanding av Snåsamannen og Don Corleone - det er enten mine overnaturlige evner eller en kynisk pistol mot tinningen, sa Røkke.

Røkke fortalte også at han helst skulle vært de siste ukene foruten, og at han har hatt vondt i magen og vært søvnløs. - Jeg har ikke taklet dette bombardementet, sa Røkke.

I kveldens Tabloid analyserer vi Røkkes opptreden. Til studio kommer sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen og investor og Røkke-venn, Arthur Buchardt. I tillegg kommer rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, som gir Røkke terningkast 5 for ettermiddagens pressekonferanse.

Hva syns du om Røkkes opptreden på pressekonferansen? Si din mening nederst i artikkelen!