Lærer siktet for drap på handikappet mor

Mannen i 30-årene som ringte politiet og fortalte at han hadde tatt livet av moren, jobber som lærer på en barneskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen i slutten av 50-årene ble onsdag ettermiddag funnet drept på soverommet i boligen i Store Brevik i Son, der hun bodde sammen med sønnen.

– Mannen som nå er siktet, ringte politiet i 13-tiden og fortalte at han hadde tatt livet av sin mor. Da politiet kom til stedet, fant vi mannen sittende på trappen og moren innenfor. Hun var død, sier Vestby-lensmann John-Erik Veseth til NTB.

Hva som kan være motiv for drapet, er det foreløpig for tidlig å mene noe om, ifølge politiet. Veseth sier at funn på åstedet underbygger mannens forklaring om at han har tatt livet av sin mor. Han forteller også at sønnen har sagt at han tok livet av moren like før han ringte til politiet.

Mannen som er siktet for drapet er, ifølge Østlandets Blad, lærer ved en barne- og ungdomsskole i Vestby kommune. Rektoren ved den aktuelle skolen har foreløpig ikke villet kommenter saken.

Naboer som NTB snakket med onsdag ettermiddag, forteller at kvinnen var handikappet og at hun levde et rolig og tilbaketrukket liv. De forteller også at de aldri har merket noe til konflikter eller uoverensstemmelser mellom den drepte kvinnen og hennes sønn. (©NTB)