sjark_1 (Foto: Skvadron 330, Bodø)
sjark_1 (Foto: Skvadron 330, Bodø)

Savnet fisker overlevde i luftlomme i kantret sjark

Fiskeren måtte hogges ut av båten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken 10.50 onsdag formiddag at hovedredningssentralen i Nord-Norge fikk varsel fra mannskapet på en annen båt om at den savnede fiskerens båt hadde kantret.

En 63 år gammel fisker var ute i sin 31 fots sjark for å trekke opp garn, da ulykken skjedde utenfor Eggum i Lofoten, Vestvågøy.

Med kjølen i været

En omfattende redningsaksjon ble satt i gang med tre redningsskøyter og et redningshelikopter.

- Redningsmannskapet hørte bankelyder fra skroget. Båten lå med kjølen i været. Redningsmennene måtte hogge gjennom skroget for å få fiskeren ut, forteller Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Da lå båten 50 meter fra land.

Fiskeren ble reddet etter å ha ligget i vannet i over tre timer. (Foto: Skvadron 330, Bodø)
Fiskeren ble reddet etter å ha ligget i vannet i over tre timer. (Foto: Skvadron 330, Bodø)

- En solskinnshistorie

Fiskeren ble reddet klokken 14.15, og holdt seg i live på grunn av ei luftlomme under den veltede sjarken. Deretter ble han fraktet til Gravdal sykehus med et Sea King redningshelikopter.

Til tross for at mannen hadde tilbrakt fire timer i havet, så var han ikke dårligere enn at han takket kompisbåten som hadde sagt ifra om ulykken.

- Han var i rimelig god behold da han ble funnet. Da han ble heist opp i redningshelikopteret skal ha sendt en hilsen til sine redningsmenn. Dette er en solskinnshistorie, en av de få, mener Birkeland.

sjarken_rss680 (Foto: Redningsselskapet)
sjarken_rss680 (Foto: Redningsselskapet)