Gravid under detektivbyrå-innspilling

R&b-sangeren Jill Scott (37), som spiller hovedrollen som Precious Ramotswe i den nye fjernsynsserien bygget på «Damenes detektivbyrå nr. 1»-bøkene, fikk mandag en sønn.

Scott oppdaget at hun var gravid kort før hun forlot USA for å spille inn serien i Botswana, der handlingen foregår. Det ga henne ekstra drahjelp i forberedelsene til rollen som den frodige, kvinnelige detektiven.

– Jeg prøvde å legge på meg for rollens skyld, og oppdaget at jeg hadde lagt på meg over tre kilo på en uke. Og jeg tenkte, «herregud, hva skjer». Jeg trodde noe var galt med meg, og fant ut at jeg var gravid samme dag som jeg skulle reise til Afrika, forteller Jill Scott til People.

Hun tilbrakte de første månedene av svangerskapet – kvalm hver morgen – med 14 timer lange dager, insekter, varme og sju timers tidsforskjell.

«No. 1 Ladies’ Detective Agency», som serien heter i USA, hadde premiere 29. mars og ble godt mottatt.

Regi på pilotepisoden – vist i fjor – sto Anthony Minghella for, som noe av det siste han gjorde før sin bortgang i mars i fjor. Sydney Polack produserer serien basert på Alexander McCall Smiths populære bøker. Den er et samarbeid mellom BBC og HBO. (©NTB)