kampen680
kampen680

- En av tidenes Premier League-kamper

Øyvind Alsaker mener oppgjøret mellom Liverpool og Arsenal er en av tidenes beste Premier League-kamper. Hva mener du?

Liverpool og Arsenal spilte opp til fest på Anfield tirsdag kveld. I et festfyrverkeri av en fotballkamp spilte de to gigantene i engelsk fotball uavgjort 4-4.

LES: Benitez gir ikke opp gullhåpet
ALSAKERS TABELLTIPS: Se hvordan Øyvind Alsaker tippet Premier League-tabellen før sesongstart!

DEBATT: Hva mener du om oppgjøret mellom Liverpool og Arsenal? Ta debatten i kommentarfeltet under (krever innlogging)

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker har fulgt engelsk fotball tett som kommentator og reporter i en årrekke - og mener duellen fotballfansen ble vitne til på Anfield tirsdag kveld kanskje er den beste som noensinne er blitt spilt i Premier League.

- En av tidenes kamper!
- Ja, jeg mener det er en av de mest underholdende kampene. Og at det stod så mye på spill setter en ekstra spiss på det, sier en tydelig imponert Alsaker.

Jeg synes det hele var et ran av Arsenal!

- Det er blitt spilt flere gode kamper, blant annet husker jeg Arsenals kamp mot Manchester United som endte med 2-4 i februar 2005. Det har vært mange store oppgjør, men siden denne kampen blant annet handlet om Liverpools mulige første ligagull på 19 og det var her Arsenal stjal ligagullet i 1989 - ble det helt spesielt, fortsetter han.

Alsaker mener imidlertid at Arsenal var heldige som fikk med seg poeng mot Liverpool.

- Jeg synes det hele var et ran av Arsenal, konstaterer han.

Se Wenger på pressekonferanse etter kampen:

303271

- Naiv fotball
Kritiske røster har hevdet at Liverpools manager Rafael Benitez har hatt en for defensiv tilnærming til kampene i Premier League.

Spanjolen er blitt beskyldt for å være en manager som heller foretrekker å vinne 1-0 enn for eksempel 4-3.

Men i de siste kampene har Benitez og hans menn i Liverpool gjort den kritikken til skamme. På sine to siste kamper har Liverpool målforskjellen 8-8 (!).

- Akkurat nå spiller Liverpool en type fotball som matcher det beste Arsenal og Manchester United leverte av angrepsfotball med sine gylne årganger. Men så lenge de ikke kombinerer det med defensiv trygghet så funker det ikke, sier Alsaker, og legger til:

- Jeg sitter med en følelse av at når du leder 2-1 mot Arsenal hjemme så skal det holde. Med slik fotball får du en fotball og et lag du blir glad i, men det blir litt naivt å tro at du kan vinne troféer med en slik type fotball, mener TV 2-kommentatoren.

Se Benitez på pressekonferanse etter kampen:

303266

MINFOTBALL - bli med, gratis og enkelt!

- Gullet går til Old Trafford
Etter målfesten og 4-4 på Anfield tror Alsaker nå at gullet går til Manchester United.

- Det er 99 prosent sikkert. Om United vinner sine to hengekamper har de seks poeng ledelse. Slår United Portsmouth onsdag kveld blir de seriemester, konstaterer han.

- Da blir det en Liverpool-sesong uten store troféer?

- Ja, det blir vel det. Men jeg tror likevel at mange Liverpool-fans vil være fornøyd med sesongen siden Liverpool for første gang på mange år vil gi United kamp helt inn, svarer Alsaker.

LES: Benitez gir ikke opp gullhåpet
ALSAKERS TABELLTIPS: Se hvordan Øyvind Alsaker tippet Premier League-tabellen før sesongstart!

DEBATT: Hva mener du om oppgjøret mellom Liverpool og Arsenal? Ta debatten i kommentarfeltet under (krever innlogging)