Martin Kolberg (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)
Martin Kolberg (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)

Kolberg i retten

I dag må Arbeiderpartiets tidligere partisekretær Martin Kolberg møte i Oslo tingrett for å forklare eksklusjonen av et partimedlem i Vestfold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Kolberg gikk under Arbeiderpartiets landsmøte av som partisekretær. Han skal går nå for stortingsplass for Arbeiderpartiet i Buskerud, men før valgkampen kommer ordentlig i gang, må han møte i Oslo tingrett for å forsvare hvorfor eksklusjonen av et partimedlem.

- Det konkrete handler om brudd på partiets vedtekter. Vi mener han ikke bør være medlem av Arbeiderpartiet, sier Kolberg til TV 2 Nyhetene.

Annen kandidat

Eks-SV-eren Jack Wang ble ekskludert fra Hof Arbeiderparti i 2008 fordi han hadde foreslått å skrote partiets egen ordførerkandidat, Berit Solbakken, rett etter kommunevalget i 2007. Etter det begynte skittkastingen i lokalpartiet i Vestfold.

- Jeg mente hun handlet i strid med partiets vedtak. Det er ikke riktig at jeg foreslo at hun skulle dumpes, men jeg lanserte den tanken at partiet kanskje var tjent med å ha en annen ordførerkandidat, sier Wang.

Kolberg som vitne

Til slutt havnet saken i Arbeiderpartiets sentralstyre, som opprettholdt eksklusjonen. Onsdag møter Jack Wang i Oslo tingrett for å få eksklusjonen opphevet. Her møter Martin Kolberg som vitne. Før rettssaken går Wang til frontalangrep på Kolberg, som stiller som listetopp i nabofylket Buskerud ved stortingsvalget.

- Jeg skal like å se Martin Kolberg gå ut og si til det norske folk; «Stem på meg ved dette lokalvalget», når det kommer fram hvilken rolle han har hatt i trakasseringen av et enkeltmedlem som han har velsignet, sier Wang.

Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere anklagene, men er klar for å møte Wang i retten.

- Vi har et rettssamfunn hvor det er fullt mulig å reise sivilt søksmål. Det er det som har skjedd her, og jeg skal møte i retten og si hva jeg mener, sier Kolberg.