Lover amerikansk klimalov innen ett år

Et nytt lovverk for å bremse de amerikanske klimautslippene vil være på plass innen et år, lover lederen for Representantenes hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– På Jordens dag neste år vil vi feire framgangen vi har gjort, sier Nancy Pelosi, som representerer Det demokratiske partiet.

Medlemmene av Kongressen begynte tirsdag å drøfte et utkast til ny lov som skal bidra til å få ned de enorme amerikanske utslippene av klimagasser. Jordens dag markeres i en rekke land i dag, for å skape oppmerksomhet rundt verdens miljøproblemer.

Lovutkastet tar sikte på å redusere USAs klimautslipp med 20 prosent fra nivået i 2005 innen 2020. Innen 2050 er det meningen at utslippene skal være redusert med 83 prosent. Ett av virkemidlene er et system for handel med kvoter for utslipp av gasser som fører til global oppvarming.

Republikanske politikere er bekymret for kostnadene forbundet med president Barack Obamas foreslåtte klimatiltak. Samtidig advarer forskere om økt fare for tørke, oversvømmelser, sult og store flyktningstrømmer mange steder på kloden hvis det ikke gjøres noe for å motvirke klimaendringene. (©NTB)