Utsetter omorganisering av politiet

Nedleggelsen av flere lensmannskontorer i Indre Østfold og Follo er utsatt. Saken skal behandles i Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En beslutning om å endre politistrukturen i Follo politidistrikt og legge ned lensmannskontorer i Indre Østfold kommer ikke før til høsten, melder NRK.

Politiet og ordførerne i Indre Østfold la i fjor fram et forslag om å legge ned fem lensmannskontorer i Indre Østfold og samle polititjenestene i Askim og Eidsberg.

Det var forventet en beslutning på vårparten, men nå blir det ikke noen behandling før til høsten.

– Jeg har blitt informert om at justisminister Knut Storberget har tatt en beslutning om at denne saken skal utsettes til behandlingen av statsbudsjettet for 2010, opplyser politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt.

Follo politidistrikt, som har 13 lensmannskontorer, hvorav fem er i Indre Østfold, kommer altså til å fortsette med samme struktur som i dag fram til høsten og mest sannsynlig fram til neste år.

– Storberget har brukt den begrunnelsen at det har vært betydelig mer politisk uenighet i Follo enn i Hordaland. Derfor er gjennomføringen godkjent i Hordaland og ikke i Follo, sier Olavsen.

Selv er politimesteren skuffet over utsettelsen.

– Jeg synes dette er uheldig, men jeg tar jo en politisk beslutning til etterretning og forholder meg til den, sier Olavsen. (©NTB)