Smaken av Norge ep5
Smaken av Norge ep5

Smaken av Vestlandet

Kalkun, villgeit og brisling er noe av det som står på menyen i kveld.

Sigurd og Erling blir med på brislingfiske i Eidfjord, besøker en økologisk kalkunfarm i Norheimsund og lager spekepølse i Ostereidet.

Grønnsakene drar de til Voss for å hente inn og epler og plommer til desserten finner de i Ålvik. Sigurd tar også en tur til en ciderprodusent i Ulvik i Hardanger.

Hanne Frosta driver restauranten «På Høyden» i Bergen, og er svært opptatt av å bruke økologiske og lokale råvarer.

Hun ble som første kvinne kåret til «Årets Kjøkkensjef» i 2005. I 2006 ble hun «Årets Bondekokk» og i 2007 var hun nominert til «Nordisk Hedersdiplom». Hanne har jobbet på en rekke gourmet-restauranter før hun startet spisestedet «På Høyden» og er engasjert i «Slow Food»-organisasjonen.

Den dyktige kokken har også bakgrunn fra teater og reiser rundt og holder inspirasjonskurs for kokker og små matprodusenter.

Les mer om «Smaken av Norge» og se alle oppskriftene her.

Se «Smaken av Norge» på TV 2 onsdager klokken 20.00.