Walstad1 (Foto: Rakke, Morten , © OWE )
Walstad1 (Foto: Rakke, Morten , © OWE )

Walstad klar for London

Trønderbokseren Reidar Walstad vil ikke gi slipp på drømmen om EM-tittel og er klar for sin 24. proffkamp.

Superbantam-bokseren (under 55,3 kg) vil prøve å komme i posisjon til en ny EM-kamp. 32-åringen sto for karrièrens beste prestasjon mot europamesteren Berhard Dunne i juni 2007, men tapte på poeng over tolv runder. Siden har han tre nye seire og en uavgjort kamp.

- Selvfølgelig, EM-tittelen er fremdeles et mål, sier Reidar Walstad.

- Jeg ligger på topp ti på europarankingen og alt kan skje. Egentlig ble jeg forbigått da dagens mester Rendall Munroe møtte italieneren Fabrizio Trotta i desember. Jeg skulle ha bokset i den kampen, fastholder en sulten veteran.

Trøndelags andre store lettvekter, Andreas Evensen, kom fra sin proffkamp i Helsingfors siste lørdag med bravur. Nå skal unggutten trene med Walstad før stevnet i London.

- Andreas har hatt en imponerende utvikling, og jeg er veldig fornøyd med at vi skal sparre sammen her i Trondheim, forklarer Walstad som kjenner det engelske boksemiljøet fra innsiden.

Han har engelsk trener i Chris Hall, og har gjennomført flere andre kamper i Storbritannia.

Kampen i mai går over seks runder, og sendes direkte på TV 2 SPORT.

- Ideelt sett skulle jeg ønske en kamp over åtte eller ti runder, for da får jeg større mulighet til å gjøre nytte av fysikken min, avslutter Walstad som har samarbeidet med Olympiatoppen i mange år.