En gruppe
En gruppe "casuals" lagde kvalm i området rundet Nationaltheatret og Spikersuppa i Oslo godt i forkant av eliteseriekampen mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal stadion søndag. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- Casualgruppene liker ikke oppmerksomheten

TV 2s krimekspert Johnny Brenna mener at casualgrupperingene ikke ønsker så mye oppmerksomhet som før.

Se hele Sportstabloid på TV 2 Sport klokka 20.00 og TV 2 Zebra klokka 23.25

Før søndagens Tippeligakamp mellom Vålerenga og Brann barket supportergrupperinger fra Vålerenga og Brann sammen på Nationaltheatret og på Carl Berners plass i Oslo. TV 2 s krimekspert Johnny Brenna mener at de nå får litt mer oppmerksomhet enn hva de egentlig ønsker selv.

- De vil gjerne styre dette selv, og jeg tror at de nå får litt mer oppmerksomhet enn de egentlig ønsker, sier Brenna.

Sosiolog Nina Reim har skrevet en masteroppgave om casualmiljøet rundt Vålerenga og sammenligner oppførselen med ekstremsport.

- De får et kick av dette her, på samme måte som man kan få et kick av å drive visse former for ekstremsport, sier Reim.

Reim påpeker at casualmiljøet foreløpig ikke går løs på en uskyldig tredjepart, men at dette kan bli konsekvensen om man ikke får bukt med problemet.

- Slik som jeg oppfatter det aksepterer grupperingene at de ikke skal skade klubben sin. De er uenige om dette med slåssing, men gjør dette mot likesinnede og har foreløpig ikke latt det gå ut over en uskyldig tredjepart, sier Reim.

Både Vålerenga og Branns supporterklubb tar sterkt avstand fra casualgrupperingene som har fått mye oppmerksomhet etter helgens episode. Det tror Johnny Brenna at casualsene misliker.

- Det liker nok ikke at de nå kan bli gjenkjent på bilder av venner, familie og ikke minst arbeidsgivere, sier Brenna.