Espen Knutsen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Espen Knutsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Nå blir TV 2 hockeykanalen

- Kjærkomment for norsk ishockey, sier Petter Thoresen.

TV 2 har inngått en ny 3-årig medieavtale med Norges Ishockeyforbund/ Elitehockey AS. Avtalen ble signert på et styremøte i Ishockeyforbundet på Jordal Amfi i ettermiddag.

Med avtalen sikres norsk hockey TV-visning av en kamp fra Get-serien per uke gjennom hele sesongen. Seriekampene vil bli vist på TV2 SPORT. I tillegg skal TV 2 lage et ukentlig ishockeymagasin som vil bli vist på TV2 Zebra.

Foruten Get-avtalen på web og TV omfatter også avtalen alle hjemlige landskamper og sluttspillet i serien.

- TV 2 er godt fornøyd med avtalen, som sikrer TV 2 et nytt godt tilbud på vinterstid. Fra før er fotball og sykkel viktig for TV 2 Sport, mens vi på vinteren har ønsket oss en idrett til i tillegg til norsk håndball. Det får vi nå med den største avtalen norsk ishockey har inngått på mediesiden noen gang, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

- Gledelig
Hockeylegenden Petter Thoresen, som er nyansatt trener i Stavanger Oilers, reagerer positivt da han får nyheten om den nye medieavtalen.

- Det var gledelig å høre, det er positivt for norsk ishockey, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Han ser spesielt frem til det ukentlige hockeymagasinet på TV 2 Zebra.

- Det høres veldig bra ut. Da kan kanskje publikum bli kjent med spillerne uten hjelm og utstyr, litt mer sivilt. Det er kjærkomment for norsk hockey, forklarer Thoresen.

- Vi vet jo at jo mer pressen er med oss, jo mer blir vi vist frem. Vi mener vi driver med seriøse greier og at vi fortjener litt plass. Det har ikke vært mye, men det blir bedre og bedre. Det virker litt utvidet fra det vi hadde i fjor, sier Thoresen.

- Kan avtalen sørge for økt interesse for norsk ishockey?

- Det tror jeg absolutt. Det er et stort skritt i riktig retning at vi får vist oss frem litt. Folk som ikke er kjempeinteressert får muligheten til å skjønne det vi driver med, og vi trenger drahjelp slik som alle andre idretter, sier Thoresen.

- Bra for rekrutteringen
Han tror også det kan gjøre godt for rekrutteringen i Hockey-Norge.

- Yngre spillere som ikke spiller der det er et eliteserielag i nærheten får muligheten til å se idolene sine på en annen side av landet. Det er bra for rekrutteringen og for de yngre som ikke kan få se det live, sier Thoresen.

POSITIV: Petter Thoresen.  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
POSITIV: Petter Thoresen. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Oilers-treneren mener norsk ishockey har steget betraktelig i kvalitet de siste årene.

- Sportslig sett står det ikke på stede hvil. Vi er i A-puljen i VM og klar for OL. Det går fremover og vi produserer flere og flere spillere som er aktuelle for større ligaer. Det skal norsk hockey være stolt av, sier Thoresen.

- Gjør det fordi vi tror på det
Sportsredaktør Bjørn Taalesen ser også potensialet.

- Jeg tror ishockey er en idrett som er i vekst og det en TV-verdig idrett i større grad enn det har vært til nå. En kamp i uken er et godt tilbud på TV 2 Sport.

- Hva betyr det for seerne?

- Det betyr at det bli mer hockey på TV. Det betyr at vi skal ha et ukentlig ishockeymagasin på TV 2 Zebra, slik at tilbudet til mange blir stort der og at de som er hardcore interessert vil få det gjennom TV 2 Sport.

Taalesen innrømmer at hockeysatsingen ikke vil være av samme dimensjon som TV 2s fotballsatsing, men understreker at det er en seriøs hockeysatsing fra TV 2s side.

- Vi gjør ikke dette for gøy. Vi gjør det fordi vi tror på det.