Menn / fedme.   I dag er en av seks menn i alderen 16 til 40 år overvektige. I gjennomsnitt har 40 år gamle menn blitt 9 kilo tyngre enn tilsvarende aldersgruppe var for 30 år siden. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Menn / fedme. I dag er en av seks menn i alderen 16 til 40 år overvektige. I gjennomsnitt har 40 år gamle menn blitt 9 kilo tyngre enn tilsvarende aldersgruppe var for 30 år siden. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Fedmegebyr på Ryanair?

Lavprisselskapet vurderer nytt ekstragebyr.

Ryanair, som er kjent for sine lave priser og nonchalante forhold til kundeservice og ekstragebyrer, lot kundene sine stemme over hvilke «rettferdige» gebyrer selskapet kunne ta, skriver Berlingske.dk.

40 prosent

Ideen om fedmegebyret ble ikke formet av ledelsen i selskapet, men av deres egne kunder. I en internettavstemning hvor 100.000 reisende avga sin stemme, mente 40 prosent at et gebyr for overvektige, basert på personens BMI, ville væt rettferdig.

Startet som markedsføringsstunt
Avstemningen over hvilke gebyrer passasjerene anså som mest rettferdig, ble lansert av selskapets direktør Michael O'Leary som et markedsføringsstunt.

Men etter å ha sett den overveldende støtten, sier selskapet nå at de vil vurdere gebyret - ikke for å tjene penger, men, for å « øke komforten for våre passasjerer».

Amerikanske tilstander?
Amerikanske selskaper har i lang tid tatt ekstra betalt for overvektige, den siste er United Airlines som har innført gebyr for passasjerer som trenger større plass. Også Continental, Delta Air Lines og Southwest Airlines har en lignende ordning, skriver Boarding.no.

Ryanairs passasjerer var for øvrig også klare for å åpne røykesalonger i flyene, gjerne mot et gebyr på tre britiske pund. . .