Vollvik unngikk konkurs

Mobilgründeren Idar Vollvik ble enig med kreditoren som ville slå ham konkurs natt til tirsdag. Dermed ble rettsmøtet i Bergen tingrett tirsdag morgen avlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meglerselskapet Christiania Securities hadde begjært Vollvik konkurs på grunnlag av gjeld opparbeidet gjennom aksjehandel. Gjelden var 14 millioner kroner, og Vollvik opplyste tirsdag at han har betalt det han skyldte.

Ifølge Vollvik var det harde forhandlinger, men han tvilte aldri på at han ville komme i mål. Han reiste derfor ikke fra Spania, der han bor, til Bergen for å delta på rettsmøtet tirsdag morgen.

Vollvik bekrefter overfor flere medier at han skaffet penger ved å ta med en ny investor i virksomheter han har på gang. Vollvik er engasjert i å bygge opp mobilselskapet Ludo i Norge.

Den nye investoren, som kom inn i forbindelse med forhandlingene mandag, skal være en familie fra Vestlandet som er bosatt i Spania. Vollvik har tidligere gjort forretninger med familien.

Vollvik gjorde enorm suksess med mobilselskapet Chess som han og en partner kjøpte for 10 millioner kroner i 2002 og solgte i 2005. Vollviks andel av salgssummen gjorde ham til milliardær.

Like raskt som pengene kom inn, forsvant de ut. Mobilgründeren har tapt enorme beløp på aksjespekulasjoner og skylder flere meglerhus store beløp. Det ene meglerhuset, Christiania Securities, hadde begjært ham konkurs for å få pengene sine. Denne begjæringen skulle ha vært behandlet i Bergen tingrett tirsdag morgen, men ble altså avlyst. (©NTB)