Det var ferga MF Tidesund for ruteselskapet Tide som krasjet med en seilbåt mellom Hareid og Sulesund tirsdag. (Foto: Wikimedia Commons)
Det var ferga MF Tidesund for ruteselskapet Tide som krasjet med en seilbåt mellom Hareid og Sulesund tirsdag. (Foto: Wikimedia Commons)

Ferge krasjet med seilbåt

Bilferge MF Tidesund traff en seilbåt under overfarten mellom Sulesund og Hareid tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen passasjerer eller besetning på de to fartøyene skal ha kommet til skade, forteller kaptein på MF Tidesund til tv2nyhetene.no.

- Vi kom litt nære, ja. Begge fartøy fløt etterpå. Vi har nå avgitt forklaring til politiet, sier kaptein Svein Sunde.

Han ønsker ikke å uttale seg videre om krasjen og henviser til Tide Sjø.

- Det var ingen dramatikk, understreker han.

- Stort stålfartøy

Politiet på Sunnmøre bekrefter sammenstøtet, men har så langt ikke fått detaljer fra hendelsen.

- Det skal ha vært en del skader på fartøyene. Men vi vet ikke omfanget ennå, men fergen er et stort stålfartøy, så jeg vil være forundret om det var her skadene kom, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Han forteller at politiet fikk melding om sammenstøtet klokken 12.37. Selve hendelsen skal ha skjedd klokken 12.10 under overfarten fra Sulesund til Hareid.

I siden på fergen

Direktør for kommunikasjon og merkevare Arild Sondre Sekse i Tide forteller til tv2nyhetene.no at fergen var midtfjords på vei mot Hareid da kapteinen ble oppmerksom på at de var på kollisjonskurs med en seilbåt som kom fra babord side.

- Fergen fløytet og seilbåten prøvde deretter å vike unna, men for sent. Seilbåten gikk derfor i siden på fergen og det kom til noen mindre skader, forteller Sekse.

Møtt av politiet

Ferjemannskapet satt mob-båten på sjøen og fikk kort tid senere kontakt med mannskapet om bord på seilbåten. Sammen ble de enige om å dra inn til Hareid hvor politiet tok imot dem.

- Vi har tjenestemenn på stedet som ivaretar straksetterforskningen. Akkurat hva som skjedde har jeg foreløpig ikke kunnskap om, forteller operasjonslederen.

Sekse i Tide forteller at Tidesund måtte stå over en rundtur som følge av uhellet, men det skal ikke ha oppstått større forsinkelser.

- Sjøfartsdirektoratet er varslet. Alt i alt gikk det bra med alle involverte, sier Sekse.