Danske sykkelrytter Bjarne Riis under Tour de France 1997. (Foto: polfoto/Scanpix)
Danske sykkelrytter Bjarne Riis under Tour de France 1997. (Foto: polfoto/Scanpix)

Riis vil vinne to av to

Bjarne Riis vil ha Saxo Bank-seier i både Flèche Wallonne og Liége-Bastogne-Liége.

Se Flèche Wallonne fra kl. 14.05 onsdag på tv2sporten.no, og fra kl. 15.30 på TV 2 SPORT/TV 2 Zebra.

Saxo Bank har hatt en skuffende vårsesong, etter at Fabian Cancellara ble skadet. Men i Amstel Gold Race sist søndag, tok de andreplassen ved Karsten Kroon.

Nå vil lagmanager Bjarne Riis ha to seiere på de to neste rittene: Flèche Wallonne på onsdag, og Liége-Bastogne-Liége på søndag.

- Det sier seg selv at vi går etter førsteplassen i begge løp. Det ville være fantastisk å vinne. Vinner vi ikke, så kommer vi tett på. Det vet jeg, fordi vi har et godt lag, som er der det skal være, slår han fast overfor feltet.dk.

Men, ikke overraskende, blir det flere om beinet i de to kommende Ardenner-klassikerne. Team Columbias Thomas Lövkvist er også sulten på en seier.

Her ser du ruten for årets Fleche Wallonne.

Svensken vant Eroica Toscana i mars, og tror det kan hjelpe ham onsdag.

- Slutten i Eroica er lik den i Flèche Wallonne, en bratt bakke opp til mållinjen. Siden jeg gjorde det bra i Eroica, gir det meg mer selvtillit nå, sier han til Cyclingnews.

- Flèche Wallonne avgjøres alltid på Mur de Huy. Du må være blant de 10-15 første der, for å vinne rittet. Halvveis oppe er det en bratt S-sving. Der må man gjøre en siste rykk for vinne, forklarer Lövkvist.

Lagkamerat i Columbia, Kim Kirchen, vant Fleche Wallonne i fjor. Onsdag sykler han rittet igjen. Men Kirchen har hatt en skadeplaget vår, og regnes ikke som favoritt.

Se Kirchen vinne i 2008:

302324