Slik så tirsdagens utgave av Dagbladet ut. Grafikerne forlot jobben i protest mandag kveld.   (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Slik så tirsdagens utgave av Dagbladet ut. Grafikerne forlot jobben i protest mandag kveld.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Prøver å få Dagbladet-grafikere på jobb

Ledende tillitsvalgte i Oslo Grafiske Fagforening og Fellesforbundet forsøkte tirsdag formiddag å få grafikerne i Dagbladet til å gjenoppta arbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det virker som dette er en ulovlig aksjon. Vi anbefaler de tillitsvalgte å bidra til å normalisere situasjonen, sier forbundssekretær Knut Øygard i Fellesforbundet - grafikernes fagforbund - til NTB.

Øygard sier at han skjønner at grafikerne i Dagbladet er frustrerte over at de ansattes forslag til innsparingstiltak ikke er tatt på alvor.

- Vi er rådgivere i konflikten og har anbefalt de tillitsvalgte å begynne samtaler med ledelsen, sier leder Terje Fjellum i Oslo Grafiske Fagforening.

Forsøkene på å få avblåst aksjonen skjer blant ved at de vel 50 medlemmene i Dagbladets Grafiske Klubb var innkalt til medlemsmøte ved 12-tiden tirsdag.