Astronauten Edgar Mitchell på månen under Apollo 14 ferden. (Foto: NASA)
Astronauten Edgar Mitchell på månen under Apollo 14 ferden. (Foto: NASA)

Astronaut: - Vi er ikke alene

Astronaut hevder myndighetene skjuler informasjon om utenomjordisk liv. NASA nekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitchell må kunne sies å være en av de på denne planeten som har vært nærmere universets utposter enn de fleste andre: Han har satt sine fotavtrykk på månen.

Men det mest spennende ligger langt unna månebane, mener astronauten.

Roswell

Mitchell vokste opp i Roswell, New Mexico, der mange UFO-tilhengere mener en UFO styrtet i 1947. En by som er merket av det som skjedde, skal vi tro astronauten.

- De har blitt hysjet på og blitt fortalt av militære myndigheter at de ikke skal snakke med noen om det de opplevd, skal Mitchell ha sagt uten en opptreden i den nasjonale presseklubben etter avslutningen av den femte X-Conference, som er en konferanse med UFO-aktivister og forskere som studerer mulighetene for utenomjordisk liv.

NASA nekter

Han er overbevist om at det finnes mer i universet enn jordiske mennesker.

- Mennesket har lenge lurt på om vi er alene i universet, men bare i en kort periode har vi hatt bevis: Nei, vi er ikke alene, slo Mitchell fast ifølge CNN.

Astronauten er overbevist om at myndigheter rundt i verden holder hemmeligheter om utenomjordisk liv.

Hans tidligere arbeidsgiver som en gang plasserte ham på månen, så seg mandag nødt til å kommentere mistanken rundt hemmelighold.

- NASA er ikke involvert i noen slags tilsløring om utenomjordisk liv verken på denne planeten eller noe annet sted. Punktum, slår NASAs talsmann Michael Cabbage fast.