Karl Arne Johannessen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Karl Arne Johannessen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Beskyldes for kvinnediskriminering

Eva Arnseth sier det var krevende å være kvinne under Karl-Arne Johannessens ledelse.

Hun var andre visepresident i det forrige idrettsstyret, der Karl-Arne Johannessen var president - frem til han tilbakedaterte en e-post i 2007. Da måtte han forlate jobben.

I dag er Johannessen i tenkeboksen etter at han er lansert som ny håndballpresident. Han har ikke bestemt om han skal stille som kandidat på Håndballtinget til helgen, da ny president velges.

- Jeg stiller meg undrende til at Johannessen lanseres som presidentkandidat, sier Eva Arnseth til TV 2 Sporten.

Hun spør dessuten om idretten har glemt sentrale verdier som ærlighet og åpenhet.

- Fordi jeg er kvinne
Arnseth mener at Johannessen, som er nåværende leder av Region Øst i Håndballforbundet, brukte hersketeknikker for å få gjennom sine saker.

- Han gjorde mye for å få gjennom sitt eget. Selv om idrettsstyret var innstilt på én ting, brukte han veldig lang tid på å prøve å få gjennom sin sak. Møtene kunne bli lange, for å si det slik, legger hun til.

Arnseth er i dag leder av Norges Idrettsforbunds kvinneutvalg - etter at hun ikke ble gjenvalgt i idrettsstyret.

- Jeg opplevde noen ganger å ikke bli lyttet til - og det er nærliggende å tenke at det var fordi jeg er kvinne, sier hun ærlig.

- Å si at jeg har en slik adferd fordi noen er kvinne, kjenner jeg over hodet ikke igjen, svarer Karl-Arne Johannessen på kritikken.

- Kan han gjøre en god jobb, Arnseth?

- Så lenge vi holdt på med opprydning i økonomien, gjorde han en god jobb. Men det ble store utfordringer når vi skulle bestemme oss for idrettstyrets vei videre, svarer Arnseth.

Millionbeløp
I 2007 måtte altså Karl-Arne Johannessen trekke seg fra presidentvervet - etter å ha tildelt Sør-Trøndelag Idrettskrets et millionbeløp i støtte uten forankring i styret. E-posten han tilbakedaterte ble oppfattet som et forsøk på å skjule dette.

Eva Arnseth ønsker ikke å mene noe om det kan være personer fra Sør-Trøndelag Idrettskrets - involvert i milliontildelingen - som står bak Region Midt-Norges lansering av Karl-Arne Johannessen som håndballpresident.

- Det er et godt spørsmål. Av og til er det ikke tilfeldig hva som skjer i idretten - og av og til er det dét. Men det vet vi jo ikke, legger hun til.

- Aldri opplevd før
Idrettspresident Tove Paule avslører overfor TV 2 Sporten at hun gjennom sine rundt 40 år som styrerepresentant, aldri har opplevd noen med samme måte å styre på som Johannessen. Men hun opplevde ham ikke som kvinnediskriminerende.

Johannessen er altså i tenkeboksen om han stiller som presidentkandidat til helgens Håndballting.

- Det er mange i tinget som kjenner meg - sier han.