Pedomail (Foto: TV 2)
Pedomail (Foto: TV 2)

Tilbyr småjenter penger for sex på pikerommet

Kripos advarer foreldre mot en mann som vil kjøpe sex av jenter ned i 11-års alderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hundre barn over hele landet har fått en epost med tilbud om penger i bytte mot sex fra den ukjente mannen.

- Jeg kjente jeg ble sint. Mannen min som satt ved siden av meg ble enda mer forbannet. For en far reagerer veldig sterkt på noe slikt, sier Catarina Syversen, som er mor til ei 12 år gammel jente som fikk epost fra mannen i midten av februar.

Les også: Ditt trådløse nett kan bli brukt til barneporno

Eposten starter med «Hei unge dame. Jeg synes du er en utrolig søt, pen og sexy ung jente...». Han fortsetter med å skrive at han har et par faste unge elskerinner, men at han er på utkikk etter «nye vakre jenter».

- Han gir inntrykk av at han kjenner jentene han skriver til. Eposten er direkte myntet på hvert enkelt barn, sier Anita Myhre til TV 2 Nyhetene. Også hennes datter på 12 år har fått eposten.

Les hele eposten her.

Tilbyr flere tusen kroner

«Jeg vil gjerne ha sex med deg, og for det er jeg villig til å betale bra. Litt avhengig av hva du eventuelt vil være med på så snakker vi om alt fra 1500 - 2500 kroner for enkel, vanlig munnsex og normalt samleie til flere tusen kroner for mer avanserte øvelser», står det i eposten.

- Det som gjør meg mest kvalm er at han tilbyr betaling mot seksuelle tjenester, og setningen om at «Skulle du fortsatt være jomfru er jeg villig til å strekke meg veldig langt for å få æren av å ta dyden din», da gikk lokket ned for min del, sier Syversen til TV 2 Nyhetene.

Han skriver at han også vil besøke jentene hjemme: «Sex hjemme på pikerommet betaler jeg ekstra for.»

Se video her:

50 barn over hele landet

Eposten er sendt til unge jenter over hele landet. Flere politidistrikt har de siste månedene tatt kontakt med Kripos, som har hatt ansvaret for etterforskningen.

- Vi har mottatt henvendelser om denne eposten fra foreldrene til 50 barn spredt over hele landet, sier politioverbetjent John Ståle Stamnes i Kripos til TV 2 Nyhetene.

Kripos har fått tillatelse til å åpne mannens hotmail-konto. Inne på epost-kontoen oppdaget etterforskerne at 173 barn hadde lagt han til som venn på MSN.

- Vi har sendt epost til alle de 173 barna som var på kontaktlisten hans. Vi fikk svar fra rundt 40 stykker, og det er ingen som har hatt mer kontakt med han, sier Stamnes.

Skjuler elektroniske spor

Men mannen som har sendt ut eposten har skjult sine spor godt. Politiet har ikke klart å identifisere personen bak hotmail-kontoen.

- Vi har ikke klart å lokalisere mannen. Han har kjørt fra det ene åpne trådløse nettverket til det andre i Osloregionen og sendt ut disse epostene. Han har ikke lagt igjen spor som har gjort det mulig for oss å identifisere han, sier politoverbetjent John Ståle Stamnes i Kripos til TV 2 Nyhetene.

Politiet frykter at noen av barna som har fått eposten har latt seg friste av tilbudet om penger i bytte mot sex.

- Selv om 99 prosent av de som mottar en slik epost, legger den bort eller kontakter foreldrene, så er det alltid noen som er søken og som er mer sårbare. Og svarer de på den kan det bære galt av sted, sier Stamnes.

I eposten tilbyr han også penger mot at jenter sender nakenbilder eller stripper via webkamera.

- Noen jenter vil kanskje tenke at det med stripping ikke er så farlig. Man trenger ikke å møte noen for å gjøre det, og det er ikke så skummelt. Jeg er redd for at noen skal bli lurt med lovnader om kontantkort eller penger, sier Catarina Syversen til TV 2 Nyhetene.

Pedomail stor (Foto: TV 2)
Pedomail stor (Foto: TV 2)

Ber foreldre være på vakt

Både Kripos og de to mødrene ber foreldre om å være mer på vakt i forhold til hva barna legger ut av informasjon på nettet, og ikke minst hvem de har kontakt med.

- Noen av barna har foreldre som er våkne og følger med. Men det som er skremmende er de foreldrene som ikke følger med på hva barna gjør på nettet. Med det klespresset og pengepresset som er blant barn og unge i dag, så er jeg redd for at noen skal bite på dette, sier Catarina Syversen.

Strafferammen for å sende en slik epost er fengsel i inntil ett år.

- Jeg er sikker på at vi en eller annen gang kommer til å ta han, avslutter John Ståle Stamnes.

John
  Ståle Stamnes (Foto: TV 2)
John Ståle Stamnes (Foto: TV 2)