olav_morten_hagen (Foto: Per Chr. Dyrø)
olav_morten_hagen (Foto: Per Chr. Dyrø)

Ber politimesteren trekke seg

Familien til den avdøde trebarnsfaren John Arne Hagen slakter politiets etterforskning, og har anmeldt Sunnmøre politidistrikt til Spesialenheten for politisaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Arne Hagen ble påkjørt og drept på Haramsøya 15. mars. Familien gir politimesteren i Sunnmøre politidistrikt, Arne Sverre Karoliussen, det glatte lag.

- Burde trekke seg tilbake

- Han er sjef for et politidistrikt som har foretatt en katastrofal etterforskning, han viser for hele omverdenen hva slags politimester han er. Jeg synes han burde snart trekke seg tilbake, sier Olav Morten Hagen.

Hagen er selv politimann og talsmann for familien til John Arne Hagen som ble påkjørt og drept på Haramsøy. Misnøyen med etterforskningen er så sterk at han har anmeldt politidistriktet til spesialenheten.

Klagerekka er lang:

* Lang utrykningstid til et uaktsomt drap.
* Mangel på kriminaltekniker på åstedet.
* Mangel på rundspørring av vitner.
* Politimesterens opptreden i media.
* Manglende beslag av førerkort.

Fikk igjen førerkortet etter påkjørsel

Familien er spesielt sjokkert over at 19-åringen som er siktet for bildrapet fikk igjen førerkortet fordi politiet glemte å gå til retten.

- Det er fullstendig respektløst fra politiet at han kan få igjen førerkortet ved en glipp, sier Hagen.

Faren til 19-åringen gravde bilen til ungdommen ned like etter ulykken. De pårørende reagerer sterkt på at han ikke er siktet for å ha skjult beviser.

- Det strider mot folks normale rettsoppfatning. Vi kan rett og slett ikke ha det slik i et demokrati at sånt skal skje, sier Olav Morten Hagen.

Lo i intervju

Misnøyen med politimesteren ble ytterligere forsterket etter et intervju med TV 2 Nyhetene om at Haramsøya er et fristed for råkjøring og fyllekjøring.

- Vi har ikke kapasitet til å være overalt i politidistriktet, i tettbygde områder hvor publikum forventer at vi er. Sånn er det bare - vi har ikke flere enn dem vi har, sa politimeter Karoliussen.

Olav Morten Hagen reagerer på at politimesteren ga fra seg en liten latter på slutten av utsagnet, som dreide seg om bemanning og kapasitet generelt i politidistriktet.

- Når politimesteren avslutter intervjuet med nærmest med å flire av hele greia - han viser mangel på respekt og mangel på empati overfor for pårørende i en ekstrem situasjon, sier Olav Morten Hagen.

- Snakket på generelt grunnlag

Politimester Arne Sverre Karoliussen vil ikke kommentere dødsulykken. Men han sier at intervjuet han ga TV 2 var ment å belyse den generelle ressurssituasjonen i Sunnmøre politidistrikt - ikke den konkrete ulykken.

Politimesteren mener det er beklagelig dersom hans uttalelse oppfattes som om han ikke tar ulykken på alvor.