Moldes Makhtar Thioune  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Moldes Makhtar Thioune (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Thioune er Moldes sorte gull

For en billig penge, og uten konkurranse, sikret serieleder Molde seg El Hadji Makhtar Thioune fra adeccoligaklubben Sarpsborg 08.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): - Mange har tro på meg, nå må jeg vise at jeg kan spille fotball, sier en beskjeden Molde-spiller til TV 2 Sporten.

Og det har senegaleseren vist til gagns i de fem første serierundene. Thioune har vært involvert i åtte av ti scoringer og har markert seg som en av de viktigste spilleren på laget.

Mens andre tippeligaklubber har støvsuget støvete lekeplasser i Senegal på jakt etter gull, tok Molde turen til adeccoligaklubben Sarpsborg 08 for å følge med på spilleren de forkastet i 2005. Etter at Thioune hadde vært tre sesonger i Sarpsborg, bestemte Romsdals-klubben at tiden var inne for å hente ham til byen.

Kun Molde var interessert
Konkurransen fra andre klubber var totalt fraværende. Og prislappen? En pakkepris på i underkant av to millioner kroner. Noe Molde synes var i meste laget i februar!

- Han var aldri så god i Sarpsborg som han har vært hos oss til nå, men vi visste at dette var en type spiller vi kunne trenge. Og vi er selvsagt veldig glade for at vi har hentet ham, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

Etter kampen mot Stabæk, sa Jonevret at Thioune har gjort det mulig for Molde å fremstå offensivt slik han ønsker.

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen synes det er merkelig at det ikke var større konkurranse om spilleren, som nå har blitt så viktig for Molde.

- Selv om noen vil gi inntrykk av at det var konkurranse, mener jeg vi var det eneste laget på banen, sier Nordstrand Jacobsen.

Kan bli gullgruve
Og nå kan romsdalingene gni seg i hendene, Thioune kan fort bli en gullgruve. Mot Stabæk satt agentene på tribunen og fulgte 24-åringen med argusøyne, og flere har allerede meldt sin ankomst til neste kamp.

- Det ligger i vår strategi i Molde. Vi må selge noen spillere fra tid til tid. Det kan bli deilig å få solgt én spiller til en stor penge, istedenfor å drive på å småselge hele tiden, sier Jonevret.