Ti år siden Columbine-massakren

Flaggene vaiet på halv stang i Colorado i USA mandag, ti år etter at tolv elever og en lærer ble drept av to tidligere elever ved Columbine videregående skole sør for Denver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skolen holdt stengt på tiårsdagen i respekt for de døde, mens hundrevis av mennesker var ventet til en minnegudstjeneste i Clement Park, like ved skolen.

Delstatsforsamlingen i Denver var ventet å vedta en resolusjon med tittelen «Triumf over tragedien» for å markere at det har gått ti år siden en av de mørkeste dagene i Colorados historie.

Den 20. april 1999 dukket de to tenåringene Eric Harris og Dylan Klebold opp på skolen hvor de selv hadde gått, for å skyte elever og lærere. De drepte 13 personer og såret 20 før de til slutt tok livet av seg selv.

Columbine er kjent som den verste skolemassakren i USAs historie, og førte til en opphetet debatt om USAs liberale våpenlovgivning. Filmregissøren Michael Moore laget dessuten en film der han argumenterte for at amerikanernes holdninger til våpen var en viktig årsak til tragedien. (©NTB)