Vil ha Uppstrøm som vitne for Seim

Den bedrageritiltalte Tor Arne Uppstrøm og hans fraseparerte kone er stevnet som vitner i ankesaken mot Carl Fredrik Seim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken begynte i Gulating lagmannsrett mandag. Det er stevnet mellom 40 og 50 vitner, selv om anklagene denne gang bare omfatter en liten del av den opprinnelige tiltalen mot forretningsmannen Seim.

Seim er i tingretten funnet skyldig i bedrageri og underslag fra en rekke selskaper, og dømt til fem og et halvt års fengsel. Anken over det meste av denne dommen er avvist, og tingrettens avgjørelse står dermed fast.

Lagmannsretten skal nå behandle en tiltale om bedrageri ved kjøp av to forretningseiendommer i selskapet Parken eiendom. Lagmannsretten skal også fastsette ny straff for Seim.

Den nå 35 år gamle Seim, som framsto som en suksess i forretningslivet i Bergen i årene rundt 2000, fortalte på dommerens spørsmål at han ikke har hatt fast arbeid og inntekt de siste årene.

– Jeg har hatt nok med å holde hodet over vannet, sa Seim som fortalte at han er personlig konkurs med store krav rettet mot seg.

– Jeg har ikke oversikt over kravene. Jeg har ikke brukt tid på å summere dem, sa han.

Seim ble landskjent sammen med investoren Tor Arne Uppstrøm da de kjøpte verftet Mjellem & Karlsen i 2002 og la det ned etter få uker. 411 ansatte mistet jobben. I tingretten ble Seim dømt for underslag fra verftet, og denne delen av dommen står fast. (©NTB)