Selvmordsbomber mot flyktninger på Sri Lanka

Midt i strømmen av flyktninger på Sri Lanka, utløste selvmordsbombere tre sprengladninger mandag. Minst 17 mennesker ble drept og 200 kom til skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De sivile som flykter fra kampene nordøst på den krigsherjede øya, ble dermed rammet av nye tragedier mandag.

– Selvmordsbombere har i dag morges angrepet tusenvis av sivile tamiler som nå søker tilflukt hos Sri Lankas hær, het det på det srilankiske forsvarsdepartementets nettsider. – Minst 17 mennesker er drept, blant dem kvinner og barn, heter det videre.

Minst 5.000 mennesker var mandag på vei ut av den vesle krigssonen etter at regjeringsstyrkene klarte å forsere en jordvoll som LTTE-geriljaen har bygget for å holde soldatene ute, ifølge en militær talsmann.

– Regjeringssoldater har gjenerobret jordmuren, og til nå er minst 5.000 mennesker reddet. Men kampene fortsetter, sa regjeringshærens talsmann general Udaya Nanayakkara ifølge nyhetsbyrået Reuters mandag.

Regjeringen anklager Tamiltigrene for å bruke sivile som menneskelige skjold. Ifølge militære talsmenn har rundt 68.000 mennesker til nå greid å flykte fra kampområdet, som har skrumpet inn til en liten enklave på mindre enn 20 kvadratkilometer nordøst på Sri Lanka.

President Mahinda Rajapakse sa mandag at tamiltigrenes «fullstendige nederlag» er umiddelbart forestående. (©NTB)