pc_the_dig_1995
pc_the_dig_1995

The Dig

Et av tidenes fineste eventyrspill.

På 80- og 90-tallet var LucasArts like kjent for sine “pek og klikk”-eventyrspill som for Star Wars-franchisen. De leverte klassikere som The Secret of Monkey Island (angivelig inspirasjonskilden for Pirates of the Caribbean-serien), Loom, Full Throttle, Sam & Max og Indiana Jones-serien.

I 1995 slapp de The Dig, som ikke bare er et godt adventure-spill, men også en interaktiv film. Spillet bygger på en historie av Lucas' gode venn Steven Spielberg, som egentlig hadde tenkt å lage en film av denne historien.

Filmen ble det ikke noe av, da det viste seg å bli for dyrt. Istedet slo han seg sammen med Lucas, og sammen produserte de spillet som skiller seg markant ut fra de andre adventure-spillene fra LucasArts. Industrial Light and Magic (ILM, de lagde effektene for Star Wars og Indiana Jones blant annet.) var med på å lage 3D sekvensene, spillet har full dialog, og humoren som nærmest var kjennetegnet for spillene fra LucasArts, var fraværende. Dette ga en mer voksen spillopplevelse som kler spillet veldig godt.

Selve spillet handler om et team som skal sprenge en asteroide med kurs for jorden. Men da de er på asteroiden, oppdager de at den er hul og klarer å aktivere en utenomjordisk mekanisme som tar teamet til en fremmed planet i en galakse langt langt borte.

Alt liv på planeten er tilsynelatende utdødd, men mange gjennstander og bygg fra den fremmede sivilisasjonen er fremdeles inntakt. Det er her spillet virkelig starter, og det er en fryd å utforske den forseggjorte, fremmede planeten.

The Dig finnes tilgjengelig på markedet fremdeles, og om du har sansen for gode adventure-spill med utfordrende oppgaver og en god historie, er dette et must.