Illsint protest mot Norges Sri Lanka-ambassade

- Kast ut vikingterroristene, ropte demonstranter utenfor Norges ambassade på Sri Lanka. De krever at ambassaden i Colombo blir stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demonstrasjonen mandag ble ledet av nasjonalistpolitikere og buddhistmunker, og gikk stort sett fredelig for seg. Mellom 300 og 500 mennesker deltok, sa ambassadens talskvinne Rannveig Skofteland til NTB.

- Noen av demonstrantene klatrer opp på gjerdet rundt ambassaden, men ingen kom inn på selve ambassadeområdet, selv om det ble kastet inn noen plakater. Gjerdet ble også påmalt slagord, fortalte Skofteland.

- Kast ut disse vikingterroristene, ropte menneskemengden utenfor ambassaden taktfast. Ifølge Rannveig Skofteland ønsket de å markere sitt syn på angrepet på Sri Lankas ambassade i Oslo tidligere denne måneden.

- De var harme over at ingen er arrestert etter dette angrepet, og de ville overlevere et protestbrev, noe de også fikk gjøre. Vi viste til at Norge har fordømt og beklaget episoden i Oslo, og etter det ble demonstrasjonen avsluttet, sa ambassadens talskvinne.

Etter angrepet på Sri Lankas ambassade tidligere denne måneden, gjorde Sri Lankas regjering det klart at den ikke lenger ønsker Norge som fredsmegler. Flere tamiler tok seg den gang inn i ambassadelokalene og knuste dører og møbler. (©NTB)