Appelsinkake4
Appelsinkake4

Appelsin- og valmuefrøkake

En saftig kake med smak av vår !

250 g mykt smør

200 g sukker, gjerne brunt (ikke for grovt)

3 store egg

250 g hvetemel

1 1/ 2 ts bakepulver

saft og skall av 2 appelsiner

50 g ristede valmuefrø

Varm stekeovnen til 180 oC.
Smør en 20 cm form.
Rør smør og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
Tilsett mel og bakepulver og rør lett sammen og tilsett saft og skall av 2 appelsiner og ristede valmuefrø (stekt i tørr panne til frøene begynner å "poppe" uten å bli brent )
Hell i formen og stek i 45 - 50 min.
Avkjøl.

Kandiserte appelsinskall:

25 g sukker

finsnittet skall ( kun det gule) av 2 appelsiner

1 dl vann

Skjær kun det gule skallet av appelsin bruk en liten kniv eller potetskreller.
Finsnitt skallet.
Kok opp skall, sukker og vann i en liten kasserolle , kok i ca 5 min, til det tykner.
Sil av vannet og avkjøl appelsinstrimlene.


Press saft av appelsinene og lag melisglasur.

Pynt kaken med glasuren og legg over de kandiserte appelsinstrimmlene .

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no