Fem besetningsmedlemmer holdes som gisler i dette flyet fra CanJet på Sangster flyplassen på Jamaica.  (Foto: Pat Roxborough Write/AFP)
Fem besetningsmedlemmer holdes som gisler i dette flyet fra CanJet på Sangster flyplassen på Jamaica. (Foto: Pat Roxborough Write/AFP)

Gisseldrama i fly på Jamaica

Bevæpnet mann holder gisler om bord i et canadisk fly på Jamaica.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bevæpnet mann holder fortsatt fem besetningsmedlemmer som gisler om bord i det canadiske flyet i Montego Bay på Jamaica, melder Reuters.

Gisseltakeren holdt også alle passasjerne som gisler før de fikk forlate flyet. To passasjerer ble holdt igjen.

Vil til Cuba

Dramaet startet 22.30 lokal tid ( 06.30 norsk tid) på Jamaica. Fortsatt holdes fem besetningsmedlemmer som gisler.

Så langt skal ingen ha kommet fysisk til skade i gisseldramaet. Like før klokken 09.30 melder Reuters at de to siste passasjerene også er sluppet fri.

Forhandlere snakker nå med gisseltakeren og Jamaicas statsminister, Bruce Golding, er på vei til Montego Bay for å bidra i forhandlingene.

Ifølge CNN har gisseltakeren nå framsatt krav om at flyet skal lette og sette kursen mot Cuba. Dermed blir dramaet karakterisert som en kapring. Ifølge informasjonsministeren på Jamaica er det en mann i begynnelsen av tjueårene som står bak kapringen.

Selv om dramaet fortsatt pågår, er flyplassen åpnet igjen for trafikk.

Canadisk charterfly

Charterflyet av typen Boeing 737 tilhører det canadiske selskapet CanJet og var på vei til Halifax i Canada da den bevæpnede mannen tok passasjerer og besetning som gisler inne i flyet.

Flyet sto klart til avgang på Sangster International Airport på den karibiske øya da gisseldramaet startet, melder BBC. Sangster International Airport (Sir Donald Sangster International Airport ) er en av de mest hektiske og trafikkerte flyplassene i Karibia. Montego Bay er et populært reisemål for turister og ligger nordvest på øya.

Ifølge talskvinne Elisabeth Scotton ved Sangster International Airport er det besetningsmedlemmene som fortsatt holdes som gisler.

Ranet passasjerene

Ifølge rapporter skal en mann ha kommet seg gjennom sikkerhetskontrollen ved hjelp av falske identitetskort.

Ubekreftede rapporter går ut på at mannen skal ha ranet passasjerene før de ble tatt som gisler. Ifølge BBC skal det også har blitt avfyrt skudd inne i flyet.

Det er ikke kjent om gisseltakeren har tatt seg inn i flyet med formål om å kapre det for å fly til en annen destinasjon. Så langt er det ikke kjent om det er framsatt noen krav.

De fleste av gislene som ble løslatt ble fraktet til det lokale sykehuset for sjekk. Flere får behandling for sjokk.