AaB har fått en fin start på denne sesongen i Superligaen. (Foto: CLAUS FISKER/AFP)
AaB har fått en fin start på denne sesongen i Superligaen. (Foto: CLAUS FISKER/AFP)

Går for storseier

To hjemmelag med fine forutsetninger får tillit på mandagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 20. april, frist kl. 18.55:
104 AaB - Vejle (0-1) H 2,20
106 IFK Göteborg - Örgryte (0-1) H 1,90

Totalodds: 4,18

Gjestene sterkt redusert
Superliga. AaB fikk med seg et verdifullt 3-3-resultat i den første av to semifinaler i cupen mot Brøndby tidligere i uken. Trenger sårt en seier her for ikke å miste kontakten med FC Midtjylland på fjerdeplass. Mangler fortsatt noen forsvarsspillere, sisteskanse Karim Zaza er også ute etter en smell sist.

Nyopprykkede Vejle ligger ikke overraskende nest sist. Laget tok et par seirer tidlig i sesongen, men på de 20 siste har det kun blitt full pott mot tabelljumbo SønderjyskE. Fem av de seks siste nederlagene har kommet med minst to mål. Bortelaget sliter med en rekke fravær til kveldens kamp. Allan Olesen (f) og Alex Nørlund (m) må begge stå over med karantene. Blant tre skadefravær finner vi lagets to mest målfarlige spillere.

Sett bort fra den svake sesonginnledningen under sin forhenværende trener, har regjerende seriemestere AaB prestert som et topplag. 3-0-seier i det omvendte møtet i november, og her tror vi nestjumboen får unngjelde på ny.

Reiser seg på eget gress
Allsvenskan. Etter 6-0-triumf over Djurgården i årets første hjemmekamp, kollapset IFK i derbyet mot Häcken sist. Forskjellen på hjemme- og bortebane har også vært markant de siste sesongene. Gressmatten på Häckens bane var dessuten under enhver kritikk, i motsetning til dekke på Gamla Ullevi. To endringer i kamptroppen siden sist.

ÖIS har fått et ublidt gjensyn med toppnivået. Etter tre kamper ligger laget poengløse på bunnen av tabellen. Stortap de to første rundene ble fulgt opp av 0-1-nederlag for ordinære Örebro i midtuken. Gjestene mister midtbanespiller Björn Anklev og spissen Santos til dette oppgjøret. Begge har spilt alle tre kampene til nå og sistnevnte sto bak lagets eneste scoring hittil.

”Blåvitt” har sjansen til å rette opp fadesen mot Häcken med et nytt byderby i kveld, og en ny undervurdering fra storebrors side er vanskelig å se for seg. 1,90 for hjemmeseier med klar margin spilles.

Vurdert av Magnus Wattne