Fortsatt strømløst etter uvær i nord

Det var tett snø, minusgrader og opptil full storm i Nord-Norge søndag. Beboerne på Arnøya og Uløya i Troms var søndag kveld fortsatt uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømmen forsvant i 9.30-tiden da en mast blåste over ende i det kraftige uværet.

Deler av Sørkjosen og Skjervøy var også rammet av flere korte strømbrudd i morgentimene, men strømmen kom raskt tilbake.

– Vi har hatt et lengre strømbrudd på både Arnøya, Kågen og Uløya. På Kågen har vi fått reparert feilen, men de to andre øyene er fortsatt uten strøm, sier overordnet vakt John Roald Vassbotn i Nord-Troms kraftlag til NTB søndag kveld.

– Det er veldig vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før vi får folkene våre ut dit. Til sammen er et par hundre mennesker rammet, sier Vassbotn.

Statens vegvesen melder at det dårlige været som har herjet i Troms det siste døgnet, har skapt store problemer for trafikken. Flere veier og ferjesamband er midlertidig stengt på grunn av uværet.

– Det verste er nok bak oss nå. Men det har vært sterk vind, kaldt og enkelte steder ganske store snømengder, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Bak lavtrykket strømmet det på med svært kald og nordvestlig vind. Verst rammet er Troms, sier Johansson.

I enkelte kystområder blåste det opp til full storm. Temperaturene lå fra null ned til fem minusgrader, og det snødde kraftig enkelte steder.

– Det er ganske uvanlig at det er så dårlig vær såpass sent i april. Men det har jo forekommet kraftig vind og skikkelig uvær både i mai og juni også, så det hender av og til i disse områdene, sier meteorologen. (©NTB)

(©NTB)