Ahmadinejad ber om «rettferdighet» for journalist

Rettferdigheten må skje fylles i saken mot den iranskamerikanske journalisten som er dømt for spionasje i Iran, sier landets president Mahmoud Ahmadinejad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roxana Saberi har bodd i Iran i seks år og arbeidet for flere vestlige medier. Hun er nå dømt til åtte års fengsel for ulovlig etterretningsvirksomhet i landet, men Saberis forsvarer har sagt at saken vil bli anket.

I et brev til påtalemyndigheten skriver den iranske presidentens kontor at påtalemyndigheten må «gjøre det som er nødvendig for å sikre at rettferdigheten skjer fyllest» i saken mot Saberi samt i saken mot en iranskcanadisk blogger som har sittet i fengsel siden november.

Påtalemyndigheten må sørge for at de tiltalte har alle sine rettigheter i behold og får anledning til å forsvare seg, krever presidentens kontor i sitt brev.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sa lørdag at dommen mot Saberi var skuffende og at saken ville bli tatt opp «på sterkeste vis» med styresmaktene i Iran. USAs utenriksdepartement kaller anklagene mot Saberi grunnløse. (©NTB)