Ber om enhet foran valg i Sør-Afrika

Dagens Sør-Afrika tilhører både svarte og hvite, sier mannen som trolig blir landets neste president. De ulike etniske gruppene må stå sammen, mener Jacob Zuma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et velgermøte søndag framholdt Zuma at sørafrikarne aldri mer skal måtte leve i et samfunn der enkelte mennesker opplever at de er mindre verdt enn andre. Det må bli slutt på all diskriminering, enten den er av etnisk, kulturell eller religiøs art, sa han.

Sørafrikanerne skal onsdag gå til urnene for å velge ny nasjonalforsamling. Jacob Zuma er toppkandidat for regjeringspartiet ANC, som ifølge alle meningsmålinger og politiske observatører ligger an til å vinne valget.

Fredsprisvinner og tidligere president Nelson Mandela ble møtt med øredøvende jubel, da han søndag helt uventet dukket opp på algkampmøtet i Johannesburg.

– Mandela, Mandela, ropte de mer enn 100.000 deltakerne på møtet taktfast.

Den 90 år gamle ekspresidenten sa at ANC har et historisk ansvar for å lede Sør-Afrika inn i en framtid fri for rasisme og diskriminering. Mandela har trukket seg ut av aktiv politikk, og viser seg ikke lenger så ofte offentlig. (©NTB)