Marit Breivik
Marit Breivik

Breivik: - Fire nye år

Håndballandslaget 0 - Arbeiderpartiet 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Breivik har forlatt kvinnelandslaget i håndball, men ikke rampelyset. Søndag talte det nylig innmeldte Arbeiderparti-medlemmet på Aps landsmøte.

- Stort landslag

- Jeg har hatt litt angst for om jeg ville få abstinens etter å ha sluttet som trener. Men det er jo et stort landslag dette. Jeg ser utrolige muligheter, sa Breivik fra talerstolen.

Hennes oppgave var å inspirere til teamarbeid for å nå Arbeiderpartiets felles mål:

- Fire nye år, ropte hun til jublende applaus fra forsamlingen.

Teamarbeid

Den tidligere landslagstreneren hentet fram de gamle kamptaktikkene som førte til medalje etter medalje for håndballjentene. Hun manet til teamarbeid og fellesskap der kompetanse, kvalitet og kapasitet blir vektlagt hos den enkelte.

Kamptalen ble avsluttet med overrekkelsen av et «energismykke» til Jens Stoltenberg.

- Dette er det samme jeg ga til den russiske landslagtreneren. Og man kan si mye om han, men energi det har han, flirte Breivik før hun overleverte smykket til statsministeren.

- Ekstra stolt

Aker-konflikten har gjort at Kjell Inge røkke er en fallen stjerne i Arbeiderpartiet, men da regjeringspartiet presenterte den nye stjernen på laget, fikk hun en velkomst på høyde med landsmoder Gro.

- Vi er ekstra stolte over at Marit Breivik har blitt medlem av Arbeiderpartietpartiet, sa Jens Stoltenberg, da han ønsket Norges mest dekorerte landslagstrener velkommen til landsmøtet.

- God leder

Også Jens fikk gode skussmål som kaptein på Ap-laget.

- Jeg synes Jens fremstår veldig solid. Jeg liker det jeg ser, og trives med at Arbeiderpartiet tar seg frem. I håndballen fokuserer vi på å forsterke det vi er gode på. Jens er god til å være tydelig i budskapet sitt. Han levner ingen tvil om at felleskapet må være sterkt. Fortsett med det og han kan få fire nye år som statsminister, sa Breivik.