Rask gjenreisning etter italiensk jordskjelv

Gjenreisningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen i Nord-Italia går raskt framover. Over en halvdel av bolighusene som ble skadd, er allerede beboelige igjen, sier statsminister Silvio Berlusconi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innen en måned vil tre firedeler av boligene være reparert, sa Berlusconi i helgen. Om lag 58.000 mennesker fikk husene sine ødelagt eller sterkt skadd i skjelvet 6. april, og 34.000 av disse holder fortsatt til i telt.

Rundt 300 mennesker mistet livet i jordskjelvet som rammet den fjellrike regionen Abruzzo i de midtre delene av landet, og i tillegg ble det gjort omfattende materielle skader. Ifølge Berlusconi skal gjenoppbyggingen finansieres av staten, uten at skattene må økes.

Den italienske statsministeren har imponert sine landsmenn med håndteringen av saken. I en meningsmåling i Roma-avisen Corriere della Sera søndag sa 48 prosent av de spurte at de har større tillit til Berlusconi nå enn før jordskjelvet.

Minst 10 prosent av den venstreorienterte opposisjonen sier seg imponerte over den 72 år gamle høyreorienterte regjeringssjefens innsats. Berlusconi har vært på lange besøk i jordskjelvområdet, der han er blitt orientert om situasjonen og har trøstet ofrene. (©NTB)