Ap vil vente med klart standpunkt om oljeboring

Arbeiderpartiet vil ikke ta standpunkt til oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen nå - om partileder Jens Stoltenberg får det som han vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet må vente og se før det tar stilling til spørsmålet om det skal tillates olje- og gassvirksomhet i farvannene utenfor Lofoten og Vesterålen. Det var statsminister og Ap-leder Jens Stoltenbergs klare oppfordring til landsmøtet da han oppsummerte debatten som har pågått lørdag og søndag.

Det er en viss opposisjon internt mot den såkalte «kunnskapsbaserte tilnærmingen», blant annet fra AUF-leder Martin Henriksen, men programkomiteens forslag kommer neppe til å bli endret.

- Programkomiteen har gjort en god tilnærming ved å videreføre den skrittvise og forsiktige tilnærmingen til hvor vi skal tillate og ikke tillate oljevirksomhet, sa Stoltenberg fra talerstolen i Folkets Hus i Oslo søndag.

Han vil avvente konklusjonene fra seismikkarbeidet som pågår i de omstridte områdene, samt kartleggingen av fiske- og dyreliv, samt andre marine forhold, for han konkluderer.

- Det var denne måten vi tilnærmet oss spørsmålene blant annet i Barentshavet. Den samme framgangsmåten skal vi også bruke når det gjelder oljevirksomhet i nord, sa han. (©NTB)