Mulig menneskesmugling avslørt i Follo

En buss med elleve unge menn fra Midtøsten og Nord-Afrika ble søndag morgen stoppet av en politipatrulje på Svartskog like utenfor Oslo. Politiet mistenker menneskesmugling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- En patrulje stoppet en av to busser fra Swebus på E18 ved Svartskogtoppen i Oppegård klokken 05.15. I bussen var det elleve personer med usikker eller manglende identifikasjon, opplyser operasjonsleder Oddgeir Blokkum i Follo politidistrikt til NTB.

- Fem har ikke ID-papirer. De seks andre er vi usikre på. De snakker kun arabisk så vi må hente inn en tolk. En av de elleve forklarte at han er turist, forteller operasjonslederen.

Ifølge Østlandets Blad vil saken bli etterforsket med henblikk på menneskesmugling.

- Det er neppe tilfeldig at det er elleve personer på samme buss. Det første vi må gjøre er å sortere ut om dette er en smuglersak eller om det er asylsøkere. Flere av dem har antydet at de vil søke asyl. Når man ikke har papirer, kan man ikke ta fly. De må komme seg inn på andre måter. Da må man ha en organisator av noe slag, forklarer operasjonslederen.

- Det meste av illegal innvandring til Norge kommer inn over Vinterbrosletta i Follo politidistrikt via E18 eller E6, sier Blokkum. (©NTB)