Arvid Andenæs  (Foto: TV 2/)
Arvid Andenæs (Foto: TV 2/)

Reagerer på håndballopprør

- Jeg blir forkastet før jeg får prøve meg, sier presidentkandidat Arvid Andenæs.

Kampen om presidentvervet i Håndballforbundet intensiveres. Arvid Andenæs er valgkomiteens forslag til ny håndballpresident.

Men i Håndball-Norge er han og visepresidentkandidat Kjersti Steinskog to ukjente navn. På direkte spørsmål om hva sittende håndballpresident Arne Modahl tenker om det foreslåtte presidentskapet, svarer han at han ikke kjenner til dem fra før.

Styremedlemmer vil trekke seg
Og nettopp det at de er ukjent er problematisk for de øvrige styremedlemmene som er innstilt på gjenvalg. De vil ikke sitte i styre med de to foreslåtte kandidatene.

- Vi er fire av oss i styret som har sagt det samme. Hvis det blir valgt en helt ny lederduo, for eksempel den foreslåtte, vil jeg trekke meg som kandidat til styret, sier NHF-styremedlem, Ove Kristensen, til TV 2 Sporten.

- Overrasket
Andenæs er forundret over at folk forkaster ham før de har blitt kjent med hvem han er.

- Jeg syns det er rart at man ikke får lov å prøve seg litt og ikke blir undersøkt litt mer før man blir forkastet som kandidat, innrømmer Andenæs overfor TV 2 Sporten, som fortsetter:

- Jeg trodde de (som truer med å trekke seg) stolte mer på den innstillingen som valgkomiteen har gjort. Det er jo Håndball-Norges valgte organ og bør ha innsikt til å velge riktige personer, selv om man ikke kjenner dem. Dette overrasker meg.

Benkeforslag overrasker
I tillegg har nå tidligere idretts- og håndballpresident Karl Arne Johannessen blitt lansert som en benkeforslag til presidentvervet.

Også det forundrer Andenæs.

- Jeg er litt overrasket over at man begynner å legge nye kabaler før man i det hele tatt prøver å finne ut om den kabalen som allerede er lagt er god nok, sier han.

Vil fornye
- Hva kan du tilføre Håndball-Norge som president?

- Først og fremst vil jeg påpeke at jeg ser på presidentskapet som en sum mellom Kjersti Steinskog og meg. Jeg tror vi kan fornye organisasjonen og bringe håndballen i Norge videre.

- Hva vil dere fornye?

- Jeg ønsker ikke å si noe om det nå, for da sier jeg også hva som er galt i dag. Men vi skal være gode på nytenkning og utvikling. Det kan for eksempel gjøres veldig mye på inntektssiden, sier Andenæs.