Dag Eilev Fagermo  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Dag Eilev Fagermo (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Fagermo angriper Drillo-stilen

- Drillos filosofi er ikke bra for barne- og ungdomsfotballen, mener Odds trener.

Drillo får på pukkelen av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Han mener at filosofien til Norges landslagssjef er skadelig for barne- og ungdomsfotballen - og at den skaper dårligere fotballspillere.

- Drillos filosofi er ikke bra for barne- og ungdomsfotballen, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

NFF tar det med ro
Odd-treneren mener at han allerede ser en trend med at det igjen spilles mer og mer Drillo-fotball - også nedover i alderstrinnene.

- Dette med lengderetning og gjennombruddshissighet har vi nå hørt i 25 år - og det utvikler ikke ferdigheter slik jeg ser det. Derfor vil jeg ikke ha Drillo-stil inn på smågutte- og pikenivå. Det tror jeg ikke er bra for norsk fotball.

Men i Fotballforbundet er man ikke bekymret for at måten landslaget spiller på gjennomsyrer barne- og ungdomstrinnene.

- Hvem er forbildene for dagens unge? Det norske landslaget med Helstad på topp, eller er det Liverpool med Torres på topp? Tror ikke man skal være så redd for at A-landslaget påvirker for mye, sier Anders Jacobsen, fagutvikler i breddeavdelingen i NFF.

Eriksen enig med Fagermo
TV2s fotballekspert Bengt Eriksen er enig i Fagermos advarsel.

- Barne- og ungdomsfotball må ikke finne på å spille som landslaget gjør.

Men han mener at det blir feil at en mann som har som jobb å skaffe resultater til landslaget - må ta ansvaret for valgene til trenere på aldersbestemte lag.

- Hvis trenere i yngres avdeling og klubblag skal herme etter såkalt suksessformel, så er ikke det landslagets og Drillos skyld. da får de gjøre som Trond Viggo: Tenke sjæl og mene, sier Eriksen.

Fagermo er derimot bekymret hvis det ikke kommer en stilendring.

- Vår neste landslagssjef bør være en utlending, med en annen fotballfilosofi enn den vi i Norge har gravd oss inn i mange år nå. som gjør at vi kan få impulser som kan prege barne- og ungdomsfotballen, fordi det er der vi må gjøre noe i norsk fotball. Vi får opp spillere som har trent altfor lite ball.