Dette var en avskjedstale fra Stoltenberg, mener Høyres Jan Tore Sanner. (Foto: Montasje: TV 2/Scanpix)
Dette var en avskjedstale fra Stoltenberg, mener Høyres Jan Tore Sanner. (Foto: Montasje: TV 2/Scanpix)
Høyres første nestleder, Jan Tore Sanner, mener regjeringen må tenke mer på de private bedrifter. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX/SCANPIX)
Høyres første nestleder, Jan Tore Sanner, mener regjeringen må tenke mer på de private bedrifter. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX/SCANPIX)

- Avskjedstale fra Jens

Høyre mener talen til statsminister Jens Stoltenberg lignet en avskjedstale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, mener statsministeren mangler visjoner for fremtiden.

Løftebrudds-kamerater

I sin tale på Arbeiderpartiets landsmøte gikk Stoltenberg til frontalangrep på det han kalte den Frp-støttede Bondevik-regjeringen som styrte Norge fra 2001 – 2005.

- Vårt politiske regnskap viser at vi kan gå til velgerne med rak rygg og be om tillitt i fire nye år, sa Stoltenberg til trampeklapp fra landsmøtet.

Les mer og følg landsmøtet direkte: - Skal ha Europas laveste ledighet

- Mangler visjoner

Høyres nestleder Jan Tore Sanner anklager statsminister Jens Stoltenberg for å mangle visjoner for fremtiden.

- Han oppsummerer en del av hva de har gjort, er mer opptatt av å sammenligne seg med en regjering som gikk av fire år siden enn hva de selv skal gjøre i fremtiden, sier Sanner til tv2nyhetene.no.

Sanner mener talen til Stoltenberg bar mer preg av historieskriving enn femtid.

- Dette var en avskjedstale fra Stoltenberg, sier Sanner til tv2nyhetene.no.

- Ingen oppskrift

Stoltenberg brukte sin landsmøtetale til å slå fast at kampen mot arbeidsledighet bare kan føres av en regjering som står for stabilitet og forutsigbarhet og som fører en økonomisk politikk som henger sammen.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener Stoltenberg unngikk å gi svar på hvordan Norge skal komme seg ut av finanskrisen.

- Han berører ikke hvordan vi skal komme ut av krisen. Mens 50.000 bedrifter er i ferd med å gå konkurs nevner ikke statsministeren med et ord hvordan vi skal berge de arbeidsplassene, sier Sanner.

Taus om Aker

Sanner mener også det er påfallende at Stoltenberg ikke med et eneste ord nevnte Aker-saken i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte.

- Det er helt nødvendig for Arbeiderpartiet å ta et oppgjør med samrørekulturen som har ført til denne saken, sier Sanner til tv2nyhetene.no