Aker engasjerer internasjonale rådgivere

Aker Solutions har satt en internasjonal investeringsbank til å vurdere de omstridte transaksjonene, opplyser selskapet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En annen internasjonal investeringsbank er engasjert som rådgiver for å bistå Aker Solutions i konsernets videre strategiske arbeid.

- Aker Solutions har de siste to ukene vært under et betydelig press, og det er behov for å klargjøre forhold knyttet til de aktuelle transaksjonene. Den ene investeringsbanken skal foreta en uavhengig gjennomgang slik at vi forhåpentlig kan nærme oss en avklaring i denne saken, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.

Regjeringen har krevd en uavhengig verdivurdering av de omstridte Aker-andelene. Fra før har staten hyret inn Pareto Securities til å gå gjennom de finansielle sidene ved transaksjonen mellom Aker og Aker Solutions.

De igangsatte arbeidene forventes å være ferdige i slutten av mai i år, skriver Aker Solutions i en pressemelding.

- Inntil da vil virksomhetene som er kjøpt fra Aker ASA-konsernet bli opprettholdt som selvstendige enheter. Aker ASA har på sin side akseptert at oppgjøret for aksjene i de aktuelle selskapene Aker Oilfield Services, Aker DOF Deepwater, Odim og Midsund Bruk ikke vil skje før i slutten av mai, heter det. (©NTB)